Optiek Bogaert
Optiek Bogaert
Vrijheidstraat 13, 9300 Aalst
ma 13u30-18u00
di-za 9u00–12u30 & 13u30–18u00

Zondag en maandagvoormiddag gesloten
+32 (0)53 78 93 77
Bel ons

MiYOSMART brillenglazen / Myopiecontrole Expert

  • by: bogaert
  • 15 november 2022

Myopie is een wereldwijd probleem

Tegen het jaar 2050 hebben naar schatting mogelijk 5 miljard personen, ofwel de helft van de wereldbevolking, te maken met myopie.³

Uit onderzoek blijkt dat, naarmate meer tijd wordt besteed aan kijken op korte afstand, de kans op myopie stijgt.⁴

Door het sterk stijgende aantal kinderen met bijziendheid en de toename van ernstige bijziendheid, zijn HOYA en de Polytechnische Universiteit van Hongkong een samenwerking aangegaan. Met hun kennis van zichtcorrectie hebben de onderzoekers de D.I.M.S.- technologie ontwikkeld, waarmee toenemende bijziendheid doeltreffend kan worden afgeremd. Bij de deelnemers die het 2 jaar durende onderzoek voltooiden en MiYOSMART brillenglazen met D.I.M.S.-technology droegen, werd de toename van bijziendheid met gemiddeld 60% afgeremd¹ ten opzichte van de groep dragers van standaard enkelvoudige brillenglazen. Het 3-jarige vervolgonderzoek² toonde aan dat de vertraging van myopie progressie aanhield.

MiYOSMART brillenglazen corrigeren niet alleen het gezichtsvermogen, zodat je kind zowel dichtbij als veraf goed kan zien. Ze helpen ook om de toename van de bijziendheid af te remmen. Het is een veilige en gemakkelijke behandeling, omdat deze vergelijkbaar is met het dragen van gewone brillenglazen.

MiYOSMART brillenglazen zien er net zo uit als standaard enkelvoudige brillenglazen. Het materiaal van de brillenglazen is licht, dun, schokbestendig en biedt UV-bescherming. Wennen aan de glazen is eenvoudig en ze kunnen de hele dag worden gedragen bij alle activiteiten.

Waarom zijn wij gespecialiseerd in Myopie Management?

Onze ogen helpen ons te leren, te ontdekken, te genieten. Het is belangrijk om voor ze te zorgen, vooral als ze nog een heel leven moeten meegaan. Helaas is de trend dat onze kinderen steeds eerder en steeds sterker bijziend worden. Met name bij jongeren tussen de 6 en 17 jaar oud vindt vaak de grootste myopie progressie plaats. Deze groep loopt gevaar om later hoog bijziend te worden. Dat willen we voorkomen, want (hoge) bijziendheid wordt rechtstreeks gerelateerd aan verschillende oogaandoeningen met (ernstige) slechtziendheid tot mogelijk gevolg. M.a.w.: hoe lager de bijziendheid, hoe beter dit is voor de ogen.

Het antwoord? Bijziendheid, of het risico hierop, bij kinderen en jongeren tijdig herkennen en behandelen. Wij focussen ons op het zo veel mogelijk remmen van erger wordende bijziendheid, oftewel progressieve myopie. Dit betekent o.a. in kaart brengen of uw kind risico loopt om bijziend te worden, of bij bijziendheid een behandelplan op maat opstellen om verergering zo veel mogelijk tegen te gaan; myopie management. Hier bestaan o.a. speciale contactlenzen voor.

Bijziendheid als specialiteit

(Beginnende) bijziendheid bij uw kind is te herkennen aan signalen als veel in de ogen wrijven, klachten over vermoeide ogen en objecten in de verte niet goed kunnen zien. Progressieve bijziendheid valt echter lang niet altijd direct op. Laat daarom regelmatig de ogen van uw kind controleren en leer ze de 20-20-2 lifestyle regel: na 20 minuten dichtbij kijken een onderbreking van 20 seconden om in de verte te kijken en minstens 2 uur per dag naar buiten. Zo kunnen we beginnende bijziendheid op tijd aanpakken.