Optiek Bogaert
Optiek Bogaert
Vrijheidstraat 13, 9300 Aalst
ma 13u30-18u00
di-za 9u00–12u30 & 13u30–18u00

Zondag en maandagvoormiddag gesloten
+32 (0)53 78 93 77
Bel ons

Bogaert Optiek – erkend Myopie-Expert

  • by: bogaert
  • 24 januari 2022

Waarom zijn wij gespecialiseerd in Myopie Management?

Onze ogen helpen ons te leren, te ontdekken, te genieten. Het is belangrijk om voor ze te zorgen, vooral als ze nog een heel leven moeten meegaan. Helaas is de trend dat onze kinderen steeds eerder en steeds sterker bijziend worden. Met name bij jongeren tussen de 6 en 17 jaar oud vindt vaak de grootste myopie progressie plaats. Deze groep loopt gevaar om later hoog bijziend te worden. Dat willen we voorkomen, want (hoge) bijziendheid wordt rechtstreeks gerelateerd aan verschillende oogaandoeningen met (ernstige) slechtziendheid tot mogelijk gevolg. M.a.w.: hoe lager de bijziendheid, hoe beter dit is voor de ogen.

Het antwoord? Bijziendheid, of het risico hierop, bij kinderen en jongeren tijdig herkennen en behandelen. Wij focussen ons op het zo veel mogelijk remmen van erger wordende bijziendheid, oftewel progressieve myopie. Dit betekent o.a. in kaart brengen of uw kind risico loopt om bijziend te worden, of bij bijziendheid een behandelplan op maat opstellen om verergering zo veel mogelijk tegen te gaan; myopie management. Hier bestaan o.a. speciale contactlenzen voor.

Bijziendheid als specialiteit

(Beginnende) bijziendheid bij uw kind is te herkennen aan signalen als veel in de ogen wrijven, klachten over vermoeide ogen en objecten in de verte niet goed kunnen zien. Progressieve bijziendheid valt echter lang niet altijd direct op. Laat daarom regelmatig de ogen van uw kind controleren en leer ze de 20-20-2 lifestyle regel: na 20 minuten dichtbij kijken een onderbreking van 20 seconden om in de verte te kijken en minstens 2 uur per dag naar buiten. Zo kunnen we beginnende bijziendheid op tijd aanpakken.